Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter de kullanılıyor Kahramanmaraş'taki denetimlerde artık cayrokopter de kullanılıyor

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği ve aynı zamanda teşkilat başkanlığı görevini yürüten Buğra Kavuncu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevinden ayrıldığını duyurdu.

Seçim Sonrası Karar

Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İstanbul'da elde ettiği yüzde 0,63'lük oy oranının ardından teşkilat başkanlığı görevinden istifa ettiğini kamuoyuna bildirdi.

Kavuncu'nun Değerlendirmeleri

Açıklamasında, yerel seçimlerde büyük şehirlerdeki seçim yarışının çoğunlukla iki parti arasında geçtiğine ve seçmenlerin, istemedikleri adayın kazanmaması adına tercihlerini şekillendirdiğine dikkat çekti. Ayrıca, ittifak sistemlerinin büyük partileri güçlendirirken, daha az oy oranına sahip partileri zayıflattığını vurguladı.

İttifaksız Seçim Kararı ve Sonuçları

İYİ Parti'nin genel seçimlerin ardından yerel seçimlere ittifaksız girme kararını hatırlatan Kavuncu, İstanbul için adaylık sürecinde başka bir ismin çıkmaması üzerine görevi üstlendiğini belirtti. Seçim sonuçlarının beklentilerin altında kalmasıyla, alınan sonuçların sorumluluğunu üstlenerek istifa etme kararını aldığını açıkladı.

Buğra Kavuncu2

İstifa Kararının Zamanlaması

Seçim gecesi aldığı istifa kararını, genel başkanın açıklamasının ardından duyurma konusunda parti içi bir görüş birliğine varıldığını ifade etti. Bu kararın, parti içinde kendisine yönelik eleştirilere de bir yanıt olduğunu belirtti.

Teşekkür Mesajı

Kavuncu, süreçte kendisine destek veren İstanbul İl Başkanı, il ve ilçe teşkilatlarına, gençlik kollarına ve tüm yol arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

Sandıktan Çıkan Oy Sayısı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak da görev yapan Kavuncu'nun, eşi ve kızıyla birlikte oy kullandığı İstanbul'un Eyüp ilçesi Göktürk semtindeki 2254 numaralı sandıktan sadece 3 oy çıkması, seçim sonuçlarına dair ilginç bir detay olarak öne çıktı.

Kaynak: Buğra Kavuncu X Hesabı