Erdoğan, EYT sorununu çözdüklerini ve 40-43 yaş aralığındaki vatandaşların da emeklilik imkanı sağlayacaklarını belirtti.

ParaYıpranma Payı ile Erken Emeklilik adı altında yapılan düzenleme, belirli meslek gruplarında çalışanların daha erken yaşlarda emekli olabilmesini sağlıyor.

Para1

Trendyol'un "Mega Mayıs" kampanyasında en çok güneş kremleri satıldı Trendyol'un "Mega Mayıs" kampanyasında en çok güneş kremleri satıldı

Bu sistem, 45 meslek grubunu kapsayacak şekilde genişletildi ve yıpranma payı yüksek olan mesleklerde çalışanlar 40-43 yaşlarında emekli olabilecek.

Para CezaBu yeni düzenlemeden EYT'liler de faydalanabilecek. 40-43 yaş aralığındaki EYT'liler, gerekli prim gün sayısını doldurmuş olmaları şartıyla emeklilik için başvurabilecekler.

Para 6Yeni düzenlemeden faydalanabilmek için belirlenen kriterleri karşılamak gerekiyor. EYT'lilerin, daha fazla bilgi edinmek için ilgili kurumların duyurularını takip etmeleri önem taşıyor.

Para 5Bu gelişme, EYT'liler için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Artık emeklilik için yıllarca beklemek zorunda kalmayacaklar.

Para 3Yıpranma payı hesaplama, çalışılan süre ve meslek grubuna göre değişirken, yıpranma payından yararlanabilmek için belirli bir süre boyunca yıpratıcı koşullarda çalışmış olmak gerekiyor.

Para 3Emeklilik için başvuruda bulunurken, yıpranma payı hakkınızı belirten belgeleri ve diğer gerekli evrakları Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) sunmak gerekiyor.

Para-1

Editör: Resul Özdil