Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evlenme desteği programı kapsamında sunulan 150 bin TL faizsiz krediye Hatay'dan büyük ilgi geldi. 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden toplam 7.888 çift, destekten faydalanmak için başvuruda bulundu.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Gençlik Fonu tarafından hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi", genç çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak sağlam bir aile birliği oluşturmayı hedefliyor.

Evlenme Kredisine En Fazla İlgi Gösteren İl Oldu115 Şubat'ta başlayan başvurular, www.aile.gov.tr adresi üzerinden yapılabiliyor.

Evlenme Kredisine En Fazla İlgi Gösteren İl Oldu 6

Başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, geri ödemesi 2 yıl ertelenmiş, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi veriliyor.

Evlenme Kredisine En Fazla İlgi Gösteren İl Oldu 7

Ayrıca evlilik öncesi ve sonrası eğitimlerle danışmanlık hizmetleri de sunuluyor. Kredi, resmi nikahın ardından hesaplara yatırılacak.

Evlenme Kredisine En Fazla İlgi Gösteren İl Oldu 2Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi şu anda pilot uygulama olarak sadece Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde uygulanıyor ancak ilerleyen süreçte tüm Türkiye'ye yayılması planlanıyor.

Proje için başvurabilmek için eşlerden birinin, 6 Şubat 2023'teki depremde etkilenen illerden birinde ikamet etmesi gerekiyor.

Detaylar Netlesti8298Başvuru tarihinde 18-29 yaş aralığında olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da gerekiyor.

1514652

Red Bull Half Court'ta final heyecanı başladı Red Bull Half Court'ta final heyecanı başladı

Muhabir: Fatma Hakkoymaz Şimşek