Karabağlar Hıdırellez Şenliği ile baharı selamlayacak Karabağlar Hıdırellez Şenliği ile baharı selamlayacak

Semtin bir bölümü, restore edilen eski evlerin çarşı haline dönüştürülmesiyle turistlerin ve yerli halkın ilgisini çekmeye başladı.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (16)Ziyaretçiler, semtin tarihi atmosferini hissederek dolaşırken, dünyada sadece Eskişehir'de bulunan lüle taşının gerçeğini görmek gibi benzersiz deneyimler yaşadıklarını belirtiyorlar.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (14)Bir ziyaretçi, "Elimize aldığımızda hafif ama anlatılacak çok şeyi olan bu taşı görmek gerçekten heyecan verici. Buraya sığmayacak kadar fazla bilgi var" diyor.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (13)Ancak restore edilemeyen bölgelerdeki yıkık virane yapılar da hala göz ardı edilmemekte.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (11)Bu konuda bir ziyaretçi, kendi memleketi olan Osmaniye ve Kadirli'deki benzer ilçelerde yıkılmasının üzücü olduğunu ifade ediyor.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (12)Ancak Odunpazarı'ndaki dönüşümün birçok insana geçim kapısı açtığını da ekliyor.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (10)Semtteki eski evlerin restore edilerek hediyelik eşya ve yöresel gıda dükkanlarına dönüştürülmesi, birçok kişiye iş imkanı sağlamış durumda.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (9)Ayrıca, çeşitli konularda üretim yapan atölyelerin ve müzelerin açılmasıyla da kültürel ve ekonomik bir hareketlilik yaşanıyor.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (8)Eskişehir'in bu tarihi semti, hem yerli halkın hem de ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelerek şehrin turizm potansiyelini arttırıyor.

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (5)Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (4)Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (3)Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (2)Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Semti Canlanıyor (1)

Muhabir: Resul Özdil