Yeni düzenleme kapsamında ev hanımları da isteğe bağlı sigorta yaptırarak devletten prim desteği alabilecek ve erken emeklilik hayalini gerçekleştirebilecekler.
Ayrıca Bağ-Kurlular için de önemli bir indirim planlanıyor. Prim ödeme gün sayısında 1800 güne kadar indirim yapılması öngörülüyor. Bu sayede Bağ-Kurlular, 5 yıl daha erken emekli olabilecekler.
1999 ve sonrası sigorta başlangıç tarihi olanlar için ise 10 yıl ve 15 yıl sigortalılık süresi şartıyla kademeli emeklilik imkanı sunulacak.
Bu düzenlemelerle birlikte ailelere ve gençlere de özel destekler sağlanacak.
Ev hanımlarına prim desteği aile ve gençlik fonu üzerinden sağlanırken, evlenecek gençler devlet tarafından 150.000 TL'lik faizsiz kredi desteği alabilecekler.
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu reformlar için Meclis'te görüşmeler devam ediyor.
Torba yasa maddeleriyle Meclis'e sunulan reformların görüşmelerinin tamamlanması ve yasalaşması için Meclis tatilden döndükten sonra sürecin tamamlanması bekleniyor.
Bu devrim niteliğindeki düzenlemeler, çalışanlar için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve gelecek dönemde emeklilik sürecini etkileyen birçok kişiyi ilgilendiriyor.
Reformların yasalaşmasıyla birlikte, emeklilik planlaması yapan vatandaşlar için yeni fırsatlar doğacak ve emeklilik yaşını beklemek zorunda kalanlar için erken emeklilik imkanı artacak.






