Ancak, yapılan zamdan 6 bin 700 TL ve altında kök maaş alan emeklileri etkilememesi sebebiyle gözler Temmuz ayına çevrildi.

Para12Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği Temmuz ayında yapılacak zam konusu merakla beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ve memurlara 6 aylık enflasyon farkı dışında ek bir zam yapılmayacağını belirtmişti. Ancak, bu durumun memurların maaşlarını etkileyebileceği düşünülüyordu.

Para-44 aylık enflasyon farkının yüzde 18,72 olarak belirlenmesiyle birlikte, emekliler ve memurların maaşlarında erime yaşandığı görüldü. Bu durum, Temmuz ayında gelecek zam oranlarını daha da önemli hale getirdi.

Para-2SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 30 maaş zamı yapılacak.

Mayıs Ayında Çalışanlara Sevindirici Haber: Ekstra Mesai Ücreti ile Maaşlar Artıyor Mayıs Ayında Çalışanlara Sevindirici Haber: Ekstra Mesai Ücreti ile Maaşlar Artıyor

Para-1Ancak, memurlar için bu oranın yüzde 5 daha düşük olması bekleniyor. Böylece, en düşük emekli aylığının 13 bin TL olması bekleniyor.

Para 23Erdursun ayrıca, memur ve emekli maaşları arasındaki yüzde 5'lik farkın Ocak ayındaki gibi eşitleneceğini de vurguladı.

Para 5Bu açıklamalar, emekli ve memur kesiminin Temmuz ayındaki maaşlarını merakla beklediği bir dönemde gelirken, ekonomik belirsizliklerin de devam ettiği bir zamanda yapıldı.

Para1

Temmuz ayındaki zam oranlarının kesinleşmesiyle birlikte, emekliler ve memurların maaşlarındaki değişiklikler netlik kazanacak. 

Muhabir: Mehmet Çardak