Akyıl, dolar kurunda yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirirken, dikkat çeken bir hedef ortaya koydu: 39 TL.

Dolar 30 Tl Yi AştıAkyıl, piyasada fiziki dolar talebinin arttığına işaret ederken, aynı zamanda Merkez Bankası'nın rezervlerindeki erimenin de endişe verici olduğunu vurguladı. TÜİK verilerine eleştirilerde bulunan Akyıl, ekonomik değerlendirmelerin doğru verilere dayanmadığında uluslararası yatırımcıları ikna etmenin zorlaştığını belirtti.

Dolar

Enkaz kentte kayısı hasadı: Tarladan 20 TL’ye yurt içine, 25 TL’den yurt dışına satılıyor Enkaz kentte kayısı hasadı: Tarladan 20 TL’ye yurt içine, 25 TL’den yurt dışına satılıyor

Teknik olarak dolar kurunda 39 TL ve 44 TL seviyelerinde hedeflerinin olduğunu belirten Akyıl, özellikle Arjantin modeli davranışların terkedilmesi gerektiğini ve dolar kurundaki yükseliş trendinin baskılanmaya çalışılsa da devam ettiğini ifade etti.

Dolar TahminiAkyıl'ın açıklamaları, dolar kurundaki hareketlilik ve ekonomik gelişmeler hakkında önemli bir ışık tutuyor. Türkiye'nin ekonomik geleceği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için Akyıl'ın analizleri, önemli bir referans niteliği taşıyor.

Editör: Mehmet Çardak