İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri", açılış töreniyle başladı. Düziçi Atatürk ve Demokrasi meydanında başlayan etkinliğe Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER, İlçe emniyet müdür v. Mustafa GÖK, Düziçi MYO müdürü Alaaddin YÖRÜK, İlçe milli eğitim müdürü Ali DURMAZ, İl genel meclis üyesi Selahattin TORUN, Hasan ÇOBAN, Fevzi KAMALI, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri stant açtı. Haruniye ortaokulu öğrencilere müzikal gösteri sundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali DURMAZ; "Günümüzde öğrenme şenlikleri, insanın hayatı boyunca sürekli kendini yenilemesi, bilgisi ve donanımını sürekli geliştirmesini sağlamaktadır. Teknolojik gelişmeler ve sürekli yenilenen hayat boyu öğrenmeyi zorunlu kılmaktadır. Öğrenme şenlikleri hayat boyu öğrenme bilincinin oluşması açısından önemlidir. Günümüzde bireyler farklı kurslara katılarak bilgi ve yeteneklerini arttırma ve geliştirme çabası içindeler. Örgün eğitim dışında toplumda tüm kesimlerin eğitilmesi,eğitilirken de hep beraber paylaşımda bulunması amaçlanmaktadır.Buradaki amaç sadece öğrenmek ve öğretmek değildir.Bu tür şenliklerin asıl amacı farklı toplumsal kesimlerin kaynaşmasını sağlamaktır.Yaygın eğitim ülkemizdeki her bir ferdi daha üretken daha donanımlı hale getirmek için yapılan bir iştir.Bugün burada şenlikli bir ortama şahitlik etmekteyiz.Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunmasıdır.Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır.Öğrenme şenlikleri eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösterilerin bütünüdür.Öğrenen bireyden,öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle Düziçi,Bahçe ve Hasanbeyli ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği,bunların yanında diğer özel ve resmi kurumların destek verdiği 40 kurum, 49 stantla düzenlenen öğrenme şenliğimize katılımınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunar,programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım." dedi. Haber - Foto: Ersin Şimşek