OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde tarlada çıkıp zeytinliğe sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.
Akdam köyü yakınındaki tarlada henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle zeytin ağaçlarının bulunduğu alana yayıldı.
İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, 3 helikopter, 1 söndürme uçağı ile arazözler sevk edildi.
Yerleşim yerlerine yakın olan yangının kontrol altına alınması için çalışma başlatıldı.
3 helikopter, 1 uçak, 30 arazöz ve itfaiye aracı ile 250 personelin karadan ve havadan müdahale ettiği yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 15 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Hamdolsun yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Başta kahraman orman teşkilatı personelimiz olmak üzere, kahraman jandarmamıza, özel idaremize, Kadirli, Sumbas ve Mehmetli belediyelerimize, kahraman pilotlarımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.





