DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, Daire Başkan Yardımcıları Erdinç Dumlu ve Mesut Keleş ile birlikte DSİ 6. Bölge Müdürü Celal Tokalak, bölgedeki çalışmaları yerinde takip etti.

İlk olarak DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürlüğü yerleşkesini ziyaret eden heyet, burada yapımı devam eden yeni hizmet binası inşaatını ve mevcut atölyeleri gezerek bilgi aldı.
Çalışmalarda görevli personele başarılar dileyen yetkililer, Adana'daki ziyaretlerinin ardından Hatay'a geçti.
Hatay'da inşaat çalışmaları hızla devam eden projelere odaklanan heyet, şu çalışmaları inceledi: 
Hatay'ın Erzin ilçesindeki Erzin Çayı Islahı 2. Kısım işi.
Asi Nehri Taşkın Koruma projesi.
Dörtyol ilçesindeki Özerli ve Rabat Çayı ve Yan Kolları Taşkın Rüsubat Kontrolü 2. Kısım projesi.

Proje sahalarında gerçekleştirilen incelemelerin ardından, Genel Müdür Yardımcısı
Kılıçaslan başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Kurum tarafından Hatay'da planlanan ve devam eden diğer yatırımlar hakkında detaylı istişarelerde bulunulduğu belirtildi.
Bu ziyaret, DSİ'nin bölgedeki taşkın koruma, su yönetimi ve altyapı çalışmalarına verdiği önemi bir kez daha gösterdi.






