Düziçi

Düziçi'nde İstişare Toplantısı

Abone Ol

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kaymakam Turgay İlhan Başkanlığında Düziçi Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Kaymakam Turgay İlhan’ın yanı sıra Osmaniye milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, Böcekli Belediye Başkanı Doğan Öztürk, Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, Ak Parti Düziçi ilçe Başkanı Mehmet Çillem, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Fatih Mart, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri, il ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile merkez ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, “İlçemizin temel sorunlarının çözümü noktasında bir araya geldik. Sorunlarının çözmü noktasında gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, umarım hayırlara vesile olur” dedi.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu yaptığı konuşmada,
“Özel idarenin köylerimize yapmış olduğu yol, köprü , ve köydes tarafından yapılan arge çalışmalarımız var

Kültür il müdürlüğümüz tarafından takibi yapılan kazı tabanı alanı var, Düziçi belediyemiz tarafından yapılan burada teleferik projemiz var, kaplıcamız var, bizim burada takip ettiğimiz ve önemsediğimiz Aziz Sancar kamp olarak doğa kampı var. Düziçi ilçemize değer katacağını düşünüyorum.

Bizim isteğimiz Düziçinin beklentisini düşündüğümüz özellikle Düziçi ilçemize fakülte beklentisi olduğunu ve bununla ilgili sayın rektör hocalarımızla görüştük. Sayın Kaymakamımızda gelip görüşecekler. İnşallah bunun adı ne olursa eğitim olur iletişim olur orman olur, ne olursa Düziçinin meraklı beklentisi var. Fakülte ile ilgili çalışmalarımız olacak. İnşallah Düziçi adını Haruniye olarak tarihe yazmış bir ilçeyiz burada öğretmen yetiştirildi, öğretmen okulları vardı. Bu okulla ilgi restorasyon yapılacak. Milli Eğitim ve özel idaremiz tarafından müşterek bir çalışmayla restorasyon yapılcaktır. İler bankası bölge müdürlüğüne giden ve ilçemizde faaliyet gösteren arıtma tesislerimiz var. Görüşmelerimiz neticesini belli bir aşamaya getirdik.” İfadelerini kullandı.

Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner yaptığı açıklamada,
“Bugüne Kadar sayın vekilimiz Düziçi ilçesini hiçbir zaman yalnız bırakmadı bugün itibari ile yalnız bırakmayacağını sözlü olarak gösteriyor. Kendisine Bugüne kadar yaptığı her destek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ama az önce kendiside söyledi talep hiçbir zaman bitmez insan ihtiyacı ve insanın yaşadığı yerde hiçbir zaman eksiklerimiz bitmez ve biz bunu hızlı bir şekilde tamamlayıp yaşadığımız ilçeyi daha konforlu bir hale getirmek için büyük çaba sarf ediyoruz.” Dedi.

Toplantı talep ve sorunlarını dinlenmesi ile sona erdi. Haber: Ersin Şimşek