Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde gece saatlerinde etkisini artıran şiddetli sağanak ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe genelinde tabelalar yerinden sökülürken, devrilen ağaçlar yolları kapattı, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Şiddetli Fırtına Maddi Hasara Yol Açtı
Düziçi ilçe merkezi ve çevresinde gece boyunca etkili olan olumsuz hava koşulları, birçok noktada hasara neden oldu. İrfanlı Mahallesi Yeni Hastane çevresinde şiddetini artıran fırtına, bir iş yerine ait büyük reklam tabelasını yerinden kopardı. Kontrolden çıkarak park halindeki araçların üzerine devrilen tabela, iki otomobil ve iki motosiklette ciddi maddi zarara yol açtı.
Yıldırım Ağaçları Devirdi
Fırtınayla birlikte etkili olan yıldırımlar ise özellikle Ellek Beldesi’nde paniğe neden oldu. Çevlik Mahallesi’nde bir evin bahçesinde bulunan dut ağacına yıldırım isabet etti. Şiddetli darbenin etkisiyle parçalanan ağaç ana yola devrilerek trafiği durma noktasına getirdi. Belediye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle ağaç kaldırıldı, ulaşım yeniden sağlandı.
İtfaiye Ekipleri Seferber Oldu
Üzümlü Mahallesi’nde Atatürk Parkı içerisinde bulunan büyük bir ağaç da fırtınaya dayanamayarak Osmaniye–Düziçi kara yoluna devrildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, iş makineleri ve motorlu testerelerle yürüttükleri çalışmalar sonucunda yolu kısa sürede temizledi ve trafiği normale döndürdü.
Can Kaybı Yaşanmadı
Yaşanan tüm olaylara rağmen herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması sevindirici oldu. Yetkililer, benzer olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.






