AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

Durmuşoğlu mesajında şunları kaydetti:

“Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gece gündüz demeden zor şartlar altında fedakârca görev yapan gazetecilerin, objektif bir bakış açısıyla ortaya koyduğu haberlerin, demokrasimizin güçlenmesinde, birlik ve beraberliğimizin korunmasında, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı bulunmaktadır.

Vatandaşlarımızın haber alma ihtiyacını karşılarken meslek ilkelerini yanı sıra toplumsal sorumluluk idrakiyle, demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler 'hakikatin temsilcisi' olarak görev yapmaktadır.

Tarihe baktığımızda Türk gazeteciliği çok ciddi sınavlardan geçmiş, zaman zaman darbeleri meşrulaştırma aracı, zaman zaman da doğrudan darbe süreçlerinin ortağı hâline getirilmek istenmiştir.

15 Temmuzda ise darbeye karşı dik bir duruşla destan yazmıştır.

Türkiye'nin son yıllarda her alanda kat ettiği ilerleme, medyada da çeşitliliğe sahip özgürlükçü bir ortamın oluşmasıyla kendini göstermektedir. Ülkemizde basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti alanı da 20 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak ölçüde genişletilmiş ve güvence altına alınmıştır. AK Parti iktidarlarıyla ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlarla, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur.

Mesleki ilkelerden ödün vermeden görevlerini ifa ederken, Türkiye'nin gelişmesine ve ilerlemesine, birlik ve beraberlik ikliminin güçlenmesine katkıda bulunan medya mensuplarının her zaman destekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Sorumluluk bilinciyle karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen fedakârlık ve özveri içinde görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah'tan rahmet diliyor, bu vesileyle tüm basın çalışanlarını en kalbî duygularımla selamlıyorum.”