Stanford Üniversitesi'nden Prof. Mark Jacobson'ın çığır açan iddiasına göre, dünya enerjisinin yüzde 100'ü, karbon yakalama ve depolama gibi teknolojilere gerek olmadan, rüzgar, güneş ve su gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilebilir. Jacobson, bu iddiasını yeni kitabında savunarak, mevcut teknolojilere odaklanmanın hızlı çözümler sağlayabileceğini vurguluyor.

Prof. Jacobson'a göre, yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçişin notunu 2030'a kadar yüzde 80 ve 2050'ye kadar yüzde 100 olarak koyuyor. Bu iddialı geçişin, politik irade ve finansman eksikliği nedeniyle zorluklarla karşılaştığını belirten Jacobson, ancak mevcut teknolojilerin hızlı bir şekilde devreye sokularak bu geçişin hızlandırılabileceğini ifade ediyor.

Kitabında, yenilenebilir enerjinin kullanılmasının enerji faturalarını düşüreceğini, elektrikli araçların ve endüstriyel süreçlerin daha verimli olacağını belirten Jacobson, aynı zamanda hava kirliliğini azaltarak milyonlarca insanın yaşamını kurtarabileceğini savunuyor.

Bankalardan Yeni Düzenleme: Veznelerde Para Çekme Sınırı Emeklileri Zorluyor Bankalardan Yeni Düzenleme: Veznelerde Para Çekme Sınırı Emeklileri Zorluyor

Prof. Mark Jacobson'ın iddiaları, enerji ve iklim politikaları üzerine devam eden tartışmalara yeni bir bakış açısı getirirken, bu konuda eleştirilerin ve farklı görüşlerin de bulunduğu görülüyor.