Toyota Corolla İçin Büyük Fırsat: ÖTV Muafiyeti ile Sıfır Kilometre Araçlarda Dev İndirim! Toyota Corolla İçin Büyük Fırsat: ÖTV Muafiyeti ile Sıfır Kilometre Araçlarda Dev İndirim!

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charlotte Ong'un analizine göre, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değerinin yavaş ve ılımlı bir yükselişle yıl sonunda 33'e ulaşacağı öngörülmekte. Analistler, bu artışın arkasında yatan nedenleri "Lira düşüşünü kontrol etme stratejisinin başarılı olması, para politikasının döviz carry ticaretini desteklerken dolarizasyonu sınırlaması ve makroekonomik dengeye katkı sağlaması" olarak açıkladı.

Rapora göre, 2023'ün ortalarından itibaren yapılan büyük ölçekli faiz artışları, Türk Lirası için pozitif bir dönüm noktası oluşturdu. Özellikle lira mevduatlara ödenen faizlerin güçlü bir şekilde yükseldiği belirtiliyor. Bu durum, reel bazda mevduat getirisinin hala negatif olmasına rağmen, lira için daha olumlu bir dinamik oluşturdu. Analistler, lira mevduatlarının çekiciliğinin, dezenflasyon süreciyle birlikte 2024'te daha da artabileceğine işaret etti.

Raporda ayrıca, reel faiz trendinin lira için odak noktası olacağı vurgulanarak, kredi büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte iç talebin zayıflayabileceği ve cari açığın azalabileceği öne sürüldü. Bu faktörlerin bir araya gelmesi, liranın daha az kırılgan hale gelmesine katkı sağlayabilir.