Şu anda dolar kurunun 30-31 TL arasında seyrettiği ve euro'nun da 32-33 civarında işlem gördüğü bir dönemde, Geçer, Türkiye'nin mevcut sorunları ve seçim sürecinin devam etmesi durumunda doların serbest bırakılarak fiyatının kendi doğal seyrine bırakılacağına dikkat çekti.

Dolar Tahmini

2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı? 2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı?

Geçer’e göre, istenilen yöne gitmeyen doların, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekemeyeceği bir gerçektir. Bu bağlamda Geçer, doların 80 TL'ye kadar fırlayabileceği tahmininde bulundu. Bu durumda Türkiye'nin kısa vadeli borçlarına ilişkin rekor seviyelere ulaşıldığını ve 226 milyar dolarlık ödemenin gerekliliğine dikkat çekti.

Dolar 30 Tl Yi AştıBorcun finanse edilememesi durumunda, dövizdeki baskının artacağını ve normalde 30 TL civarında tutulan doların aniden 60, 70 hatta 80 TL'ye kadar yükselebileceğini vurguladı. Bu nedenle, Geçer’in uyarıları piyasalarda olası depremlere karşı ciddiye alınmalıdır. Bu durumda, ekonomik istikrar için atılacak adımların büyük önem taşıdığı açıkça görülmektedir.

Editör: Ayşe Nur Hakkoymaz