Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan Kaymakam Burak Akeller ve İmam M.K. arasındaki gerilim, sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor. Twitter'da @ArifZerevan adlı kullanıcı, söz konusu olaya dair paylaşımlar yaparak bazı devlet görevlilerini hedef gösteriyor ve çeşitli iddialarda bulunuyor.

Arif Zerevan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kaymakam ve diğer devlet görevlilerine "asker kafalı kaymakamlar" diyerek eleştirilerde bulunuyor. Ayrıca, terör örgütleri ve unsurlarıyla ilgili haberlerle dolu olduğu belirtilen bir internet sayfasını destekliyor.

Özellikle İmamların topluca Kulp'a giderek mağdur M.K'yi destekledikleri yönündeki iddialar, sosyal medyada geniş yankı uyandırmış durumda. Memur-Sen ve Diyanet-Sen Diyarbakır Şube yönetici ve üyeleri de İmam M.K'yi ziyaret ederek destek açıklamalarında bulunmuşlar.

Sosyal medyada paylaşılan bu bilgiler, kamuoyunda büyük bir gerginlik yaratmış durumda. Ancak bahsedilen internet sayfasının terör örgütlerine hedef gösterilen devlet görevlileri ile ilgili tehditler içermesi, endişe verici bir boyut kazanmıştır.

Şu an itibariyle, belirtilen internet sayfası hala faaliyetine devam etmekte ve hedef göstermeleri sürdürmektedir. Bu durum, güvenlik ve halkın huzuru açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Olayın tüm detayları hala aydınlatılmamış durumda ve yetkililer soruşturma başlatmıştır. İlgili devlet görevlilerinin adları ise bu haberde yer almamaktadır. 

Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in İmam M.K'ye yönelik iddia edilen şiddet olayı da soruşturma konusu olmuş ve gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Konuyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması beklenirken, kamuoyu bu gelişmeleri dikkatle izlemektedir. İnternet üzerinden yapılan hedef göstermelerin ve tehditlerin sona erdirilmesi için ise yetkililerden önlem alınması talep edilmektedir.

Arif Zerevan

Arif Zerevan "Kimseyi hedef göstermiyorum"

Sosyal medyada geniş tartışmalara neden olan ve devlet görevlilerini ifşa ettiği iddia edilen Arif Zerevan ise yine sosyal medya hesabı X'de yaptığı açıklamalar ile kimseyi ifşa etmediğini, mevcut isimlerin zaten bilinen ve aleni olarak açık olan kişiler olduğunu iddia etti. Zerevan X'de şu ifadelri kullandı: 

"Kaymakam, Vali, Bakan ya da başka devlet kurumu yöneticileri aşikar insanlardır ve yaptıkları her iş medya denetimine tabi insanlardır. Bir Kaymakam ya da Vali açıkça kendi ismi ve kimliği ile X hesabında bir açıklama yapıyorsa onu gündeme taşımak “ifşa” etmek değildir. Normal bir vatandaşın kişilik mahremiyeti olsa da devlet sorumlularının öyle bir mahremiyeti yok. Bütün o Kaymakamlar ve Valiler faşist bir zihniyetle bir Kaymakamın işlediği suçu açıkça destekliyorlarsa bilmeliler ki her Kürt de açıkça onları sorgular. Bunun lamı cimi yok. Gazetecilik etiği de bunu söyler. Ne zaman o Kaymakamlar ve Valiler kendi hesaplarında yaptıkları paylaşımları silseler ben de yaptığım paylaşımı silme kanaatine varıp silmeyi düşünebilirim."

Editör: Haber Merkezi