Commonwealth Örgütü, küçük ülkeler için 320 milyon doların üzerinde iklim finansmanı topladı ve bu rakama ek olarak 500 milyon dolar daha bekleniyor. İklim Değişikliği Departmanı Başkanı Nikrishnan Divakaran, iklim finansmanının düşük karbonlu kalkınma ve risk altındaki ülkelerin iklim değişikliğiyle başa çıkma yeteneğini artırmak için kritik olduğunu vurguladı.

COP28 iklim zirvesine katılan Commonwealth yetkilisi, zirvenin uyumu destekleyerek dünya çapında iklim eylemini ileriye taşımak için bir platform sağladığını belirtti. Ayrıca, Commonwealth'in İklim Finansmanına Erişim Merkezi'ni kurma girişimine dikkat çekti. Bu girişim, 56 ülkeden taahhüt alan Commonwealth'in, gelişmekte olan ülkelere mali destek sağlama amacını güçlendiriyor.

Trendyol'un "Mega Mayıs" kampanyasında en çok güneş kremleri satıldı Trendyol'un "Mega Mayıs" kampanyasında en çok güneş kremleri satıldı

Divakaran, Commonwealth üye ülkelerinde yetkililerin eğitim alması ve iklim değişikliği konusundaki anlayışın derinleştirilmesi için araştırma ve istatistik sağlanmasına odaklanan girişimlere vurgu yaptı. Aynı zamanda, Birleşmiş Milletler'in iklim değişikliği, çölleşme ve biyolojik çeşitlilik krizleriyle başa çıkma taahhütlerine uygun olarak Commonwealth Şartı'nın uygulanmasına vurgu yaptı.

Divakaran, Commonwealth'e üye devletler arasında çözüm alışverişi yapılması ve yeni ve yenilenebilir enerji projeleriyle ilerleme çağrısında bulundu. Bu girişimler, küresel ölçekte iklim değişikliğiyle mücadelede işbirliğini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.