Bakan Işıkhan, ödeme takvimine ilişkin olarak, "Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.
Ayrıca, düzenlemeden yararlanacak emekli sayısına değinen Işıkhan, "Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" şeklinde konuştu.
Asgari ücret komisyonunun çalışmalarına da değinen Bakan Işıkhan, "Görüşmeler aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.
Ayrıca, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan "ev hanımlarına emeklilik" sözüne ilişkin olarak da Bakan Işıkhan, "O da Orta Vadeli Plan'da ele alacağımız konular arasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz" açıklamasını yaptı.





