Bursa'nın Harmancık ilçesinde 4 gündür süren orman yangını, havadan ve karadan yoğun çabalarla söndürülmeye çalışılıyor.
Gece boyunca yangınla mücadele eden tüm ekipler, büyük bir özveriyle çalıştı. Ancak alevlerin söndürülmesini engellemeye çalışan bazı kişiler de tespit edildi.
Çakmak Köyü civarında, alevlerle mücadele eden kişilerin arkasında bir şahsın çalılıkları ateşe vermeye çalıştığı görüldü. Durumu fark eden jandarma ve vatandaşlar, hızla şahsı takip etmeye başladı. Fakat şüpheli, kalabalığın arasına karışarak izini kaybettirdi.
O anlara şahit olan itfaiye ekipleri de, "Yangına müdahale edip soğutma çalışmaları yaparken yolun karşısında bulunan ormanlık alanın içinde yoldan içer yaklaşık 150 metre mesafede ormanın alenen kundaklandığına şahit olduk. Benim önümde koşan çocuk net bir şekilde kaçan şahsı gördü. Ben STK gönüllülerinin giydiği reflektörlü yelek üzerinde olduğunu gördüm. Hemen müdahale edip söndürdük amaçları bence bu yangının Harmancık merkez ulaşmasıdır" dedi.
Polis ve jandarmanın yanı sıra istihbarat birimleri 34 gov plakalı beyaz araçla beyaz gömlekli şahsın peşine düştü. Öte yandan özel harekat ve sivil görevliler boşaltılan köyler, ormanlarda yeni provokasyonların önüne geçmek için devriye sayılarını arttırdı.
Hem polis hem jandarma ekipleri, motorize timler girişlerin yasaklandığı ormanlarda 24 saat görev yaparak yeni kundaklamaların önüne geçmeye çalışıyor.





