Fenerbahçe Spor Kulübü’nde olağanüstü genel kurul başladı. Başkanlık yarışında mevcut başkan Ali Koç ile iş insanı Sadettin Saran karşı karşıya geliyor. Sarı-lacivertli camiada kongreye rekor katılım bekleniyor.
Seçim Takvimi ve Oy Kullanma Saati
Genel kurul iki gün sürecek. İlk gününde; başkanlık divanı seçimi, denetim raporlarının okunması ve adayların son konuşmaları yapılacak. Ayrıca genel kurul üyeleri kürsüye çıkarak görüşlerini paylaşabilecek.
Başkanlık seçimi ise 21 Eylül Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve 17.00’ye kadar sürecek. Oy verme işlemleri 50 sandıkta yapılacak. Sandıkların kapanmasının ardından divan başkanının yönetiminde toplu sayım sürecine geçilecek.
Oy Kullanma Şartları
Seçimde oy kullanabilmek için üyelerin aidat borcunun bulunmaması gerekiyor. Kulübün resmi açıklamasına göre 49 bin 268 üye oy kullanma hakkına sahip.
Üyeler, kongre alanında kimlik kontrolünün ardından sandıklara yönlendirilecek. Oy pusulasında tercih edilen aday işaretlenecek ve pusula sandığa atılacak. Sayım işlemleri tüm üyelerin huzurunda yapılacak.
Bu yılki seçimde katılımın kulüp tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor.
Ali Koç ve Sadettin Saran Karşı Karşıya
Başkanlık seçiminde yarış, mevcut başkan Ali Koç ile iş insanı Sadettin Saran arasında geçecek. Daha önce adaylığını açıklayan Hakan Bilal Kutlualp’in çekilmesiyle seçim iki adaylı hale geldi.
-
Ali Koç, dördüncü kez girdiği seçimde yeniden başkanlık görevini sürdürmek istiyor.
-
Sadettin Saran ise Fenerbahçe’nin 34. başkanı olma hedefiyle yarışa katılıyor.


