Selahattin Beyaz: “Köy Enstitülerinin Aydınlığı Yolumuzu Aydınlatıyor”
Selahattin Beyaz: “Köy Enstitülerinin Aydınlığı Yolumuzu Aydınlatıyor”
İçeriği Görüntüle

Böcekli Belediye Başkanı İbrahim Çerçi saha gezisi kapsamında Yeşilyurt Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Hayat Boyu Öğrenme Dikiş-Nakış Kursuna konuk olan Başkan Çerçi, kursiyer kadınlarla sabah kahvaltısında bir araya gelerek samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Başkan Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Kadın Kursuna Ziyaret Etti2Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini yerinde inceleyen Başkan Çerçi, kadınların üretim gücüne ve öğrenme azmine dikkat çekti. Kadınların hem aile ekonomisine hem de toplumsal kalkınmaya katkı sunduğunu vurgulayan Çerçi, “Hayat boyu öğrenmenin en güzel örneği burada sergileniyor. Kadınlarımız, emekleriyle hem kendi ayakları üzerinde duruyor hem de çevrelerine ilham veriyor” dedi.

Kurs öğretmeni Özay Davarcı ve kursiyerler tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Çerçi, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Çerçi ayrıca, eğitim alanında yapılan bu tür kursların kadınların sosyal hayata katılımını artırdığını ve belediye olarak her zaman bu çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Çerçi kursiyerlerin hazırladığı el emeği hediyeleri kabul etti ve “Kadınlarımızın üretkenliğini desteklemek bizim önceliğimizdir. Her biri, toplumsal gelişimimizin temel taşlarıdır” sözleriyle Yeşilyurtlu kadınlara teşekkür etti.

Muhabir: Resul Özdil