Yarbaşı Belediye Başkanı Ökkeş Aksoy, bölgenin kırsal turizmine katkı sağlayacak Yarbaşı Orman Parkı Projesi için önemli bir adımı duyurdu. Daha önce tescil süreci tamamlanan ve bölge halkı tarafından merakla beklenen proje, şimdi 20 yıllık işletme hakkı ihaleye çıkarılıyor.

Amanoslar’da Ahlatlar Erken Çiçek Açtı Doğa Şaşırttı
Amanoslar’da Ahlatlar Erken Çiçek Açtı Doğa Şaşırttı
İçeriği Görüntüle

Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım2

İhale, 02 Ekim 2025 Perşembe günü saat 11.00’de Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayıyla hayata geçirilecek bu proje, bölge turizmine ve vatandaşların sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacak.

Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım3

Proje kapsamında; yürüyüş yolları, spor alanları, kafe ve restoranlar, ibadethane, seyir terası, piknik ve dinlenme alanları gibi birçok sosyal ve kültürel mekân yer alacak. Yarbaşı Orman Parkı, hem yerel halkın dinlenme ve eğlence alanı ihtiyacını karşılayacak hem de bölge turizmini canlandıracak.

Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım4

Başkan Ökkeş Aksoy, projeyi adım adım takip ederek vatandaşlarla paylaşacaklarını belirtti ve parkın, sosyal yaşam ve turizm açısından bölgeye değer katacağını vurguladı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, Yarbaşı Orman Parkı’nın hayata geçirilmesiyle birlikte bölge, yeni bir cazibe merkezi olarak öne çıkacak.Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım5

Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım6

Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım7

Başkan Aksoy’dan Yarbaşı Orman Parkı’nda Yeni Adım8

Muhabir: Enes şimşek