Türkiye’nin farklı bölgelerinde hissedilen depremler vatandaşları endişelendirirken, Balıkesir’de meydana gelen sarsıntı korkuya neden oldu. AFAD’ın verilerine göre, 31 Ağustos 2025 Pazar günü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi merkez üssü olarak kaydedilen deprem, saatlerde kısa süreli paniğe yol açtı.

Deprem-5

3,7 Büyüklüğünde Deprem

AFAD’dan yapılan açıklamada, Balıkesir’de kaydedilen depremin 3,7 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar yaşanmadı.

AFAD yetkilileri, “Deprem sonrası saha taramalarımız devam ediyor. Şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadı.” bilgisini paylaştı.

Depremler

Vatandaşlar Endişelendi

Sarsıntıyı hisseden Balıkesirliler, panikle dışarıya çıkarken sosyal medyada da “deprem mi oldu?” sorusu en çok aranan konular arasında yer aldı. Özellikle Sındırgı ve çevresinde kısa süreli korku yaşandığı bildirildi.

AFAD ve Kandilli’den Anlık Takip

Depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin son depremler listesi yoğun şekilde takip edilmeye başlandı. AFAD’ın yayınladığı verilere göre aynı gün içerisinde Türkiye’nin farklı illerinde de küçük çaplı sarsıntılar kaydedildi.

Deprem Dünya Türkiye

Türkiye’de Son Depremler

31 Ağustos tarihli listede, İzmir, İstanbul, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl ve Manisa başta olmak üzere birçok ilde farklı büyüklüklerde depremler kaydedildi.

Muhabir: Mehmet Çardak