Antalya’nın Serik ilçesinde ormanlık ve tarım arazilerinin bulunduğu bölgede yangın çıktı. Deniztepesi ve Sarıabalı mahallelerinde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın kısa sürede çevrede etkili oldu.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, ekipler alevlerin yerleşim alanlarına ve tarım arazilerine daha fazla yayılmasını önlemek için çalışma başlattı.

Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbir amacıyla tahliye edildi. Alevlerin etkili olduğu bölgede 5 ev ve bazı seralar kullanılamaz hale geldi.

Yanan Evdeki 3 Kişi Dumandan Etkilendi

Serik’te yangının etkili olduğu sırada yanan evlerden birinde bulunan engelli 3 kişi dumandan etkilendi.

İbrahim, Hatice ve Kiraz Karaca, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Üç kişinin dumandan etkilenmesi, yangının yerleşim alanlarına ulaşmasıyla birlikte yaşanan tehlikeyi gözler önüne serdi.

Yangın bölgesindeki ekiplerin müdahalesi devam ederken, alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürüldü.

Yangına Müdahale Eden Kepçe Şarampole Devrildi

Serik’te yangına müdahale çalışmaları sırasında başka bir kaza da meydana geldi. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren özel bir şirkete ait kepçe şarampole devrildi.

Kazada kepçenin sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Yangın bölgesinde hem alevlerle mücadele hem de meydana gelen kazaların ardından güvenlik çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

7 Eylül 2026 Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı
7 Eylül 2026 Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Aksu’da Başlayan Yangın Kepez’e Sıçradı

Antalya’nın Aksu ve Kepez ilçelerinde de ormanlık alanda yangın çıktı. Valilikten yapılan açıklamaya göre Karaöz, Ekşili, Kızıllı ve Çamlıbel mahallelerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgarın da etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldı. Aksu ilçesinde başlayan yangın daha sonra Kepez ilçesine sıçradı.

Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun müdahalesi devam ediyor.

Yangına Havadan Ve Karadan Büyük Müdahale

Aksu ve Kepez'deki yangına müdahale için geniş çaplı ekip sevk edildi. Çalışmalarda 3 uçak, 9 helikopter, 110 arazöz, 4 iş makinesi ve 610 personel görev yapıyor.

Ekipler, havadan yangının ilerleyişini kontrol altına almaya çalışırken, karadan da alevlerin çevredeki bölgelere yayılmasını önlemek amacıyla müdahalede bulunuyor.

Yangının rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılması nedeniyle söndürme çalışmalarının zorlu koşullarda sürdüğü belirtildi.

Bazı Yollar Tedbir Amaçlı Trafiğe Kapatıldı

Aksu ve Kepez’de etkili olan yangın nedeniyle ulaşımda da tedbir alındı. Yangının oluşturduğu risk nedeniyle Kuzey Çevre Yolu ile Antalya-Isparta kara yolunun Antalya merkezden Kuzey Çevre Yolu’na kadar olan bölümü tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

Yetkililer, yangın söndürme çalışmalarının güvenli şekilde yürütülebilmesi amacıyla alınan trafik tedbirlerinin önem taşıdığını belirtti.

Yangınların Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Antalya’nın farklı ilçelerinde çıkan yangınların çıkış nedenlerine ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Serik, Aksu ve Kepez’de ekiplerin yangınları kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, yangınların neden çıktığının yapılacak incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Serik’te ev ve seralarda hasara yol açan yangın ile Aksu’dan Kepez’e sıçrayan orman yangınına ilişkin gelişmeler ekiplerin çalışmalarına bağlı olarak takip ediliyor.

Muhabir: Resul Özdil