Yatırımcılara uzun vadeli bakmaları konusunda uyarılarda bulunan Memiş, gram altın fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Memiş'in değerlendirmelerine göre, altın yatırımcılarının kısa vadeli düşünmemesi gerektiğini vurguladı. Kısa vadeli al-sat yapmanın kazanç getirmeyeceğini belirten Memiş, altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Yıllık verilere bakıldığında altının, en çok kazandıran yatırım araçlarından biri olduğunu söyleyen Memiş, bu durumun 2022 ve 2023 yıllarında da böyle olduğunu ve 2024'te de böyle olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Dolar Tahmini

Toyota Corolla İçin Büyük Fırsat: ÖTV Muafiyeti ile Sıfır Kilometre Araçlarda Dev İndirim! Toyota Corolla İçin Büyük Fırsat: ÖTV Muafiyeti ile Sıfır Kilometre Araçlarda Dev İndirim!

Gram altın fiyatlarına ilişkin ise Memiş, şu anda 2.090 TL hedefinin gerçekleşmesini beklediğini ifade etti. Ardından 2.150 TL'nin ikinci fiyat hedefi olacağını söyleyen Memiş, bu seviyeye gelinmesi için öncelikle 2.090 barajının kalıcı olarak aşılması gerektiğini belirtti. Şubat ayında bu seviyenin görülebileceğini dile getiren Memiş, ancak 2.150 TL'ye bu ay gelip gelmeyeceği konusunda emin olmadığını ifade etti.

Korsanlar Ganimet Peşinde: Yeni Macos Arka Kapısı Kripto Para Cüzdanlarını Hedef Alıyor

Altın almak isteyenlere de uyarılarda bulunan Memiş, fiziki altın yatırımı yapacak olanların işçilik maliyeti fazla olan altın çeşitlerinden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Para 5İşçilik maliyeti devreye girdiğinde kazancın azalabileceğini belirten Memiş, kesme altının bu konuda en ucuz yol olduğunu ancak güvenilir kuyumculardan talep edilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Resul Özdil