Düşük gelirli ailelere büyük katkı sağlayan Aile Destek Programı sona erdi! 2024 Aralık ayında tamamlanan programın 2025 yılında devam edip etmeyeceğine dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Ocak ve Şubat aylarında ödeme yapılmaması, Osmaniye’de ve Türkiye genelinde binlerce aileyi zora soktu. Mart ayında da desteklerin durdurulma ihtimali, vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Para 1Osmaniye’de Aileler Tedirgin!

Osmaniye’de sosyal yardımlarla geçinen aileler, Aile Destek Programı'nın bitmesiyle ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya. Geçim sıkıntısı çeken aileler, "Yeni destek olacak mı?" sorusunun yanıtını bekliyor.

Para-5Ne oldu?
📌 Aile Destek Programı 2024 Aralık'ta sona erdi.
📌 Ocak ve Şubat aylarında ödeme yapılmadı.
📌 2025 yılı için programın uzatılıp uzatılmayacağı belirsiz.
📌 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Mart ayı ödemeleri yapılacak mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen program, 2022 yılında Cumhurbaşkanı onayıyla başlamıştı ve şimdiye kadar 106,8 milyar liralık ödeme yapıldı. Ancak 2025 yılı için ödeme planı hâlâ açıklanmadı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Üreticilere Büyük Destek Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Üreticilere Büyük Destek

Para3Yardımlar Kesildi mi? Yeni Destek Paketi Gelecek mi?

Hükümet, 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etti ve çocuk yardımlarını artıracağını duyurdu. İkinci çocuğa 1.500 TL, üçüncü çocuğa 2.000 TL ödeme yapılması planlanıyor. Ancak, mevcut Aile Destek Programı'nın devamı ile ilgili net bir bilgi verilmedi.

Para 13Vatandaşlar Ne Diyor?
Osmaniye’de yardımlardan faydalanan aileler, yetkililerden açıklama bekliyor:

🗣️ "Geçimimizi bu yardımlarla sağlıyorduk. Eğer program iptal olursa nasıl geçineceğiz?"
🗣️ "Market fiyatları uçtu, kiralar arttı. Bu destekler olmadan nasıl ayakta kalacağız?"

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Programın devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Mart ayında ödeme yapılmazsa, 2025 yılında programın tamamen sona erdiği kesinleşebilir.

📢 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi açıklamalarını yakından takip edeceğiz!

Editör: Resul Özdil