Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Ahlat Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "Kubbet’ül İslam Ahlat Buluşmaları" kapsamında düzenlenen "Şiir Gecesi" programı, şiir severleri bir araya getirdi. Erzen Hatun Parkı’nda gerçekleşen geceye vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Ünlü Şairler Ahlat’ta Buluştu

Ahlat Belediyesi ile Hece Dergisi Yayınları iş birliğinde organize edilen şiir gecesine; Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Subaşı, Hece Yayınları sahibi Ömer Faruk Ergezen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede sahne alan ünlü şairler, okudukları şiirler ve gerçekleştirdikleri söyleşilerle dinleyicilere duygusal ve edebi bir gece yaşattı. Etkinliğin sonunda şairlere Ahlat’a özgü baston hediyesi takdim edildi.

Ahlat’ta Şiirle Bütünleşen Gece (2)

Kaymakam Bingöl: “Kültür ve sanat halkla buluşmalı”

Programda konuşan Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Böyle anlamlı bir geceyi bizlere yaşatan Ahlat Belediyesi ve Hece Yayınları’na teşekkür ediyorum. Kültür ve sanat, halkla buluştuğunda kalıcı izler bırakır.”

Başkan Gülmez ve Ergezen’den Teşekkür

Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez de etkinliğe katılan vatandaşlara ve şairlere teşekkür etti.
Hece Yayınları sahibi Ömer Faruk Ergezen ise, 23 Temmuz’da Ahlat’ta ünlü yazarlarla yapılacak yeni bir buluşmanın müjdesini verdi.

Muhabir: Resul Özdil