Ancak, bu avantajdan yararlanabilmek için çiftlerin bakanlık tarafından düzenlenen eğitim ve danışmanlık hizmetine katılma zorunluluğu bulunuyor.

İşte bu eğitimde çiftlerin neler öğreneceği...

Aile Ve Gençlik Fonu Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor İşte Detaylar 1Yürürlüğe Giren Yönetmelik ile Evlenen Çiftlere Finansal Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile ve Gençlik Fonu, yeni evlenecek çiftlere özel finansal destek sağlıyor. Başvurusu kabul edilen çiftlere toplam 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, toplamda 150 bin TL kredi desteği sunuluyor. Ancak bu avantajdan faydalanabilmek için çiftlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

E DevletKimler Başvurabilir?

Proje, 18-29 yaş arasındaki çiftlere odaklanmış durumda. Başvuru yapacak çiftlerin 30 yaşını doldurmamış olmaları ve gelir toplamlarının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor. Başvurunun ise resmi nikah gününden en az 2, en fazla 6 ay önce yapılması gerekiyor.

Aile Ve Gençlik Fonu Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor İşte Detaylar (2)-1Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Şartı

Kredi avantajından yararlanabilmek için çiftlerden bir diğer şart ise bakanlık tarafından düzenlenen eğitim ve danışmanlık hizmetlerine katılmak. Evlilik öncesi ve sonrası süreçlerde çiftlere rehberlik edecek bu eğitim, çeşitli konu başlıklarını içeriyor.

Aile Ve Gençlik Fonu Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor İşte Detaylar (3)Eğitimde Neler Öğrenilecek?

Eğitim programı, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri, Aile Hukuku, Evlilik ve Sağlık, Eğitici El Kitabı başlıkları altında 4 kitaptan oluşuyor.

Aile Ve Gençlik Fonu Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor İşte Detaylar (1)Program kapsamında öne çıkan bazı konu başlıkları şunlar:

  • Aşk ve sevgi kavramlarına dair tanımlamalar,
  • Evliliğin ilk yıllarında karşılaşılabilecek zorluklar,
  • Evlilikte iletişim ve yaşam becerileri,
  • Sağlıklı bir evlilik için temel unsurlar,
  • Evlilikte çatışma yönetimi ve çözüm yolları,
  • Hukuki haklar ve sorumluluklar,
  • Ev kazaları, aile içi şiddet ve sağlık konularında temel bilgiler.

Aile Ve Gençlik Fonu Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor İşte Detaylar (1)-1Bu destek, ev kurma sürecinde çiftlere önemli bir finansal rahatlama sağlayacak gibi görünüyor.

Aile Bakanligindan 2 Bin 392 Engelli Atamasi

Eğitim şartıyla birlikte sunulan bu kredi imkanı, çiftlerin hem maddi hem de duygusal olarak daha güvende hissetmelerine yardımcı olabilir.

Editör: Resul Özdil