Bankalar şubelerini açmayacak

Kamu ve özel bankaların şubeleri 15 Temmuz’da kapalı olacak. Ancak ATM’ler ile mobil ve internet bankacılığı hizmet vermeyi sürdürecek. Havale işlemleri anlık olarak gerçekleşirken, EFT’ler tatil sonrasında işleme alınacak.

Hastanelerde yalnızca acil servisler hizmet verecek

Devlet ve kamu hastanelerinde poliklinik hizmeti sunulmayacak. Acil servisler ise 24 saat esasına göre çalışmaya devam edecek.

Eczane ve noterlerde nöbet sistemi

MASAK Raporunda AHBAP Soruşturmasına Yeni İddialar Geldi
MASAK Raporunda AHBAP Soruşturmasına Yeni İddialar Geldi
İçeriği Görüntüle

Normal mesai düzenindeki eczaneler kapalı olacak. İlaç ihtiyacı olan vatandaşlar, nöbetçi eczanelerden hizmet alabilecek. Noterler de resmî tatil nedeniyle kapalı olacak, ancak belirlenen bölgelerde nöbetçi noter uygulaması sürecek.

Kargolar ve nüfus müdürlükleri

Kargo firmalarının çalışma durumu şirkete göre değişiklik gösterebilecek. Bu nedenle gönderi işlemleri öncesinde ilgili firmanın çalışma saatlerinin kontrol edilmesi öneriliyor. Nüfus müdürlükleri ise kapalı olacak; kimlik, pasaport ve ehliyet işlemleri 16 Temmuz’da yeniden yapılabilecek.

14 Temmuz normal mesai günü

15 Temmuz arifesi olan 14 Temmuz’da herhangi bir yarım gün uygulaması bulunmuyor. Tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlar normal çalışma düzeninde hizmet vermeye devam edecek.

Muhabir: Suğra İrem Yıldız