Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, yaz aylarının başlamasıyla birlikte Türkiye’de yeniden gündeme oturan orman yangınlarına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Aslan, Cumhurbaşkanlığı ve kamu kurumlarının VIP uçak filosuna ayrılan milyarlarca liralık bütçeyi eleştirerek, orman yangınlarında hava gücünün yetersizliği nedeniyle Türk milletinin kaderine terk edildiğini söyledi.
“Her yaz aynı feryat, aynı acı”
Zafer Partisi’nin Çevre, Şehir ve Kültür Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, yaptığı açıklamada iktidarı şu sözlerle eleştirdi:
“Her yaz aynı feryat, aynı acı tablo... Vatanın ciğerleri yanarken, göz göre göre küle dönerken, bu millet için yangın söndürme uçaklarını sahaya sürmeyenler; kendileri için milyarlık uçak filoları kurmaktan geri durmuyor.”
Aslan, devletin üst düzey yöneticileri için alınan lüks uçakların sayısındaki artışa dikkat çekerken, yangın söndürme uçakları konusundaki yetersizliklerin devam ettiğini vurguladı.
VIP Filo’da 13 uçak, yangın filosu eksik
Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı’na ait VIP uçak filosunda en az 13 uçak ve 3 helikopter bulunduğu bilgisi yer aldı. Bunlardan en büyüğü ise yaklaşık 400 milyon dolar değerindeki Katar Emiri’nin hediye ettiği Boeing 747.
Buna karşılık, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelede hava gücü bakımından yetersiz kaldığı ve her yıl bu nedenle büyük doğa kayıplarının yaşandığı belirtildi.
“Bu nasıl vatanseverliktir?”
Aslan, açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Türk Milleti'nin can ve mal güvenliğini hiçe sayan, liyakatsizliği ve denetimsizliği temel yönetim prensibi haline getiren bu iktidar, ormanlarımız yanarken seyirci kalmaktadır. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Bu nasıl bir vatanseverliktir?”
Aslan, orman yangınlarında yaşanan ihmalleri “utanç tablosu” olarak nitelendirirken, Zafer Partisi’nin milli ve vatansever çizgisiyle bu sürece karşı durduğunu vurguladı.
“Bu vatan sahipsiz değil”
Zafer Partili Aslan açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin ormanları, yandaşların ve sarayın lüksünün kurbanı edilemez.
Bu ihanet zincirini Türk gençliği, Zafer Partisi'nin milli ve vatansever duruşuyla kıracaktır.
Bu vatan sahipsiz değildir. Türk Milleti bu ihaneti affetmeyecek, sandıkta da meydanlarda da bunun hesabını soracaktır.”






