Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile OPET arasında "Sillyon Antik Kenti Sponsorluk Protokolü" imzalandı

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte dolandırıcılık yöntemleri de çeşitlenmekte ve mağdurların sayısı her geçen gün artmaktadır. Son dönemde dikkat çeken bir dolandırıcılık yöntemi ise sahte icra takibi mesajları üzerinden gerçekleştiriliyor. Dolandırıcılar, hukuk bürolarının isimlerini kullanarak insanları korkutup para talep etme yoluna gitmektedirler.

Tehdit Altında Ödeme Talebi

Dolandırıcılar, öncelikle rastgele seçtikleri bireylerin telefon numaralarına ulaşıyorlar. Ardından, bir hukuk bürosunu temsil ettiklerini iddia ederek, alacakları olduğunu ve ödeme yapılmaması halinde icra takibi başlatılacağını belirten mesajlar gönderiyorlar. Bu tür mesajlarla baskı altına alınan kişiler, genellikle korku ve paniğe kapılarak dolandırıcılara para ödeme yoluna gidiyorlar.

Uzmanlardan Uyarılar

Konu hakkında bilgi veren Avukat Ahmet Salgut, vatandaşları bu tür sahte tehditlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Kendilerine bir çok mağdurun başvurduğunu belirten Salgut vatandaşın dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Salgut, bir avukatın resmi işlemleri her zaman yasal yollarla gerçekleştirdiğini, dolayısıyla bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, insanları sürekli arayıp borçları hakkında tehditkar bir dil kullanmanın yasal olmadığını, bu nedenle kendilerini avukat olarak tanıtan şüpheli kişilere karşı temkinli olunması gerektiğini belirtiyor.

Alınması Gereken Önlemler

Salgut, sahte icra takibi tehditleri içeren mesajlar alan bireylerin, bu durumu hemen yetkili makamlara bildirerek suç duyurusunda bulunmalarını tavsiye ediyor. Bu şekilde, dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçilmesine yardımcı olunabilir ve mağdur sayısının azaltılması hedeflenmektedir.

Teknolojinin sunduğu imkanlardan faydalanarak suç işleme girişimlerinde bulunan dolandırıcılar, yeni yöntemlerle insanları mağdur etmeye devam etmektedir. Vatandaşların, sahte icra takibi mesajları gibi dolandırıcılık girişimlerine karşı uyanık olmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri büyük önem taşımaktadır.

Editör: Mustafa Düzenli