Osmaniye'de, yaz sonu terk edilen yaylalardaki hayvanların kış koşullarında beslenme zorluğu yaşaması üzerine Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) önemli bir adım attı. Amanos Dağları eteklerindeki yaylalarda, özellikle yaz aylarında nüfusu artan ve kışın yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için HAYTAP İl Temsilciliği tarafından besleme çalışmaları başlatıldı.

Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasında

Veteriner Hekim Ali Laçinbala öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında belirli noktalara kuru mama bırakılarak sahipsiz kedi ve köpeklerin beslenmesi sağlandı. Laçinbala, doğa dostu vatandaşları, bu bölgelere ziyarette bulunurken hayvanlar için gıda getirmeye çağırdı. Dağlık alanlardaki canlıların yaşam mücadelesine destek olmak amacıyla yapılan bu çalışma ile yaz sonu terk edilen yaylalardaki hayvanlara umut ışığı oldu.

HAYTAP İl Temsilcisi, "Türkiye'nin pek çok noktasında HAYTAP'ın temsilcileri bu tür dağıtımları yapmaktadır. Dağlık alanlara gelirken vatandaşlarımız buradaki canları da unutmasın. Onlar için de bir ekmek, bir kap mama veya süt gibi ürünleri getirmeyi unutmayalım. Yaşam ellerinizde." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hayvanseverlerden olumlu geri dönüşler alınan bu projede, Türkiye genelinde HAYTAP iş birliğinde toplamda 244 ton mama, sahipsiz sokak hayvanlarına ulaştırılmak üzere depolara toplandı. Osmaniye'deki HAYTAP deposuna yapılan bir TIR mama transferi ile besleme çalışmalarına büyük katkı sağlandı.

Dağlık alanlardaki besleme çalışmalarının devam edeceği belirtilirken, doğa dostu vatandaşlar bu tür inisiyatiflere destek olmaya çağrıldı.