Osmaniye’nin yerli marketler zinciri Yalçın Marketler Zinciri,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın marketlere yönelik KDV indirimi çağrısına kayıtsız kalmayarak temel gıda ürünlerinde yüzde 15 indirime gittiğini açıkladı.

Yalçın Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın,
yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 7’lik KDV indirimine destek olmak amacıyla Yalçın market olarak kendilerinin de yüzde 8 indirime giderek temel gıda ürünlerinde toplamda yüzde 15 indirim kararı aldıklarını söyledi.

Kentte 8 şubelerinde Pazartesi gününden itibaren yağ, şeker, çay ve makarna gibi daha bir çok temel gıda ürününde indirime başlandığını söyleyen Yalçın,
“Sayın Cumhurbaşkanımız KDV’de yüzde 7 indirime gittiklerini ve sektör temsilcilerinden de indirim beklediklerini açıklamasının ardından hemen hareket geçtik ve Yalçın Marketler zinciri olarak temel gıda ürünlerimizde yüzde 15 indirim kararı aldık.

Halkımız Pazartesi gününden itibaren marketimize geldiklerinde gıda ürünlerimizdeki büyük indirimlerden faydalanabilecekler. Kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yalçın, yüzde 15’lik indirimin ardından reyonlarda oluşacak fiyat değişiklikleri hakkında bilgi verdi.

  • Raftaki 500 gram makarna 5.95 liradan 5 lira 10 kuruşa
  • 2 kiloluk pilavlık pirinç 39 lira 50 kuruştan 33 lira 80 kuruşa
  • Çaykur tiryaki 39 lira 90 kuruştan 34 liradan
  • 5 kilo gramlık şeker 49 lira 50 kuruştan 42 lira 35 kuruşa
  • dana kıyma 84 75 kuruştan 72 lira 90 kuruşa
  • sunar ayçiçek yağı 135 liradan 115 lira 50 kuruşa düşecek

marketlerinde saydığı temel gıda ürün fiyatlarının yanı sıra daha bir çok üründe de indirim uygulanacağını sözlerine ekledi.

CGC Basın