İstanbul’un Güngören ilçesinde gerçekleşen silahlı yaralama olayıyla ilgili olarak, şüpheli Şenol K. (22) Esenyurt’ta düzenlenen özel harekat destekli operasyonla gözaltına alındı. Polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu belirlenen zanlı, kaldığı rezidansın gardırobunun üzerindeki valizin içinde saklanırken yakalandı.

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda yaralanan kişi, daha önce çeşitli olaylarla gündeme gelen Reşit Ayten (34) olarak tespit edildi. Yapılan incelemelerde Ayten’in çok sayıda kaydı ve aranmasının olduğu belirlendi. Öte yandan, şüpheli Şenol K.’nin de 19 farklı suç kaydı ve 4 aranmasının bulunduğu ortaya çıktı.

Samsun Merkezli Dolandırıcılık Çetesine Operasyon 7 Kişi Yakalandı
Samsun Merkezli Dolandırıcılık Çetesine Operasyon 7 Kişi Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Olayın ardından güvenlik kameraları titizlikle incelendi. Kamera kayıtlarından yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin Esenyurt’taki rezidansa yerleştiğini tespit etti. Bu bilgi üzerine özel harekat polislerinin de desteğiyle operasyon düzenlendi. Zanlının saklandığı yer olarak gardırobun üzerindeki valiz belirlendi ve burada yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda, ruhsatsız olduğu değerlendirilen 3 tabanca, uzun namlulu silah şarjörü, 23 fişek ve bir miktar yasaklı madde ele geçirildi. Zanlının emniyetteki ifadesinde olayı kabul ettiği ve yaşananların bir alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Şenol K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, yaşanan olaya dair soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Olay anında çekilen güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin olayın gerçekleştiği sokaktan hızla uzaklaştığı görülüyor. Kamera kayıtları dosyaya delil olarak eklendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen başarılı operasyon sayesinde şüphelinin kısa sürede yakalandığını ve bölgedeki asayişin sağlanmasına önemli katkı sunulduğunu açıkladı. Vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunması için benzer çalışmalara devam edileceği vurgulandı.

Muhabir: Ayşe Koca