Bu düşüş, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notu ve görünümünde artış yapmasının da bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Analistler, bu durumun yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan güveninin arttığını belirtiyor.

Osmaniye İl Özel İdaresi'nden Yoğun Yağışın Ardından Hızlı Müdahale Osmaniye İl Özel İdaresi'nden Yoğun Yağışın Ardından Hızlı Müdahale

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltmesi ve kredi notu görünümünü "pozitif" olarak koruması, Moody's ve Fitch Ratings'in de benzer şekilde olumlu değişiklikler yapması, Türkiye'nin uluslararası piyasalardaki risk algısının iyileştiğine işaret ediyor.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon Raporu 2024-II"nin Tanıtımına İlişkin Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin risk primindeki iyileşmeye dikkat çekti. Karahan, alınan kararlarla sıkı para politikası duruşunun pekiştirildiğini ve uygulanan politikalara olan güvenin arttığını vurguladı. Bu gelişmelerin, risk priminin yeniden 300 baz puan seviyesinin altına gerilemesine olanak sağladığını ifade etti.

Türkiye'nin risk primindeki düşüş, ekonomik istikrar ve güvenin arttığına dair olumlu sinyaller verirken, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisini artırabilir ve ekonomik büyümeyi destekleyebilir. 

Editör: Ertuğrul Salih Çimen