Özellikle Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Denizli, Afyonkarahisar, Ordu, Tokat ve Malatya çevrelerinde yoğun yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Bu bağlamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları kuvvetli yağışlara karşı uyardı.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:

Bu gece saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye), Pazartesi sabahın ilk saatlerinden itibaren Antalya çevreleri ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Bu durumun sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtilerek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Hatay’da sahte evrakla devre mülk satışı yapan 4 şüpheli tutuklandı Hatay’da sahte evrakla devre mülk satışı yapan 4 şüpheli tutuklandı

Öneriler:

  • Yağışlı bölgelerde su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı ve sel riski taşıyan alanlardan uzak durulmalıdır.
  • Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği için sürücüler, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaya özen göstermelidir.
  • Açık alanlarda, gök gürültülü yağışlarda şemsiye kullanmak yerine kapalı alanlarda korunaklı bir yer bulunmalıdır.
  • Seyahat etmeyi planlayan vatandaşlar, güncel hava durumu raporlarını takip ederek gerekirse seyahat planlarını gözden geçirmelidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları bilgilendirirken, güncel hava durumu raporlarına ve yerel yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesini önemle vurguluyor. Halkın can ve mal güvenliğini korumak adına alınacak önlemlerin önemine dikkat çekiliyor.