TBMM'nin "Meclis Haber Dergisi," önceki TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un başkanlığında en geç üç ayda bir çıkarılırken, 2023 yılının Nisan ayından bu yana yayın hayatına ara vermiş durumda. Meclis'in resmi yayını olarak bilinen dergi, TBMM çalışmalarını ve tarihsel bilgileri içermesi bakımından önem taşıyor.

Son Yayın Kurulu:

Derginin son olarak 265. sayısı yayınlanmış olup, o dönemdeki yayın kurulu şu isimlerden oluşuyordu:

  • TBMM Adına Yayın Sahibi: Prof. Dr. Mustafa Şentop
  • Yayın Koordinatörü: Mehmet Ali Kumbuzoğlu
  • Yayın Yönetmeni: Dr. Necati Sungur
  • Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Rafiye Cerioğlu
  • Editörler: Fitnet Banu Doğan ve Miray Ekeyılmaz

Derginin, Meclis çalışmalarını halkla buluşturmasının yanı sıra tarihi bilgilere yer vermesi, kamuoyuna önemli bir referans kaynağı sağlamaktaydı.

Derginin Önemi:

Adana, Hatay ve Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı Adana, Hatay ve Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerle kutlandı

Dergi, TBMM'nin faaliyetlerini, milletvekillerinin çalışmalarını, komisyon raporlarını ve yasama sürecindeki gelişmeleri kapsamlı olarak kamuoyuna sunuyordu. Meclis üyeleri ve kamuoyuna sunduğu şeffaf bilgiyle meclis çalışmalarının daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmaktaydı. Aynı zamanda, çeşitli röportajlar ve köşe yazıları aracılığıyla güncel meselelerde milletvekillerinin görüşlerine de yer veriyordu.

Yeni Dönemde Belirsizlik:

TBMM'deki görev değişikliği sonrası yeni TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un liderliğinde henüz bir sayı dahi çıkarılmadığı için dergi, milletvekilleri ve kamuoyuyla buluşamadı. Şentop'un ardından derginin yayın hayatına ara vermesiyle, bundan sonraki süreçte derginin geleceği ve yeni başkan döneminde yeniden yayına başlayıp başlamayacağı belirsizliğini koruyor.

Editör: Mustafa Düzenli