İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları, Kuzey Makedonya'da işlettiği Ohrid Havalimanındaki yenileme çalışmalarını tamamladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenen terminal, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Aleksandar Nikoloski, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt ile kamu kurumlarının ve bürokrasinin temsilcilerinin katıldığı törenle hizmete açtı.
Toplam 2,7 milyon avroluk yatırım kapsamında terminalin 3 bin 364 metrekarelik bölümü yenilendi. Check-in, güvenlik ve pasaport kontrol alanları genişletilirken kapılar, bagaj alım alanları ile geliş ve gidiş salonları modernize edildi.
İdari binanın genişletilmesiyle havalimanı çalışanları, sınır polisi ve gümrük görevlileri için yeni çalışma alanları oluşturuldu. Projeyle havalimanının operasyonel kapasitesi artırıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, 2010'dan bu yana işlettikleri Üsküp Uluslararası Havalimanı ve Ohrid Havalimanı'na yaklaşık 300 milyon avro yatırım yaptıklarını belirtti.
Yıllık yolcu trafiğini dört kattan fazla artırdıklarını aktaran Kaptan, 'Üsküp ve Ohrid, 2026'da Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer alıyor, güçlü tarihsel ve kültürel bağlar bulunan ikili ilişkilere katkı sunmaktan da mutluluk duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.





