Seçim Sandığından Çıkan Mesaj: İktidarın Aklı Başına Geldi

İYİ Parti Mali İşler Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi İsmail Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından iktidarın politikalarında önemli bir değişikliğe gidildiğini savundu. Yücel'in ifadelerine göre, halkın sandık başında verdiği mesaj neticesinde, iktidarın uzun süredir göz ardı edilen bazı gerçeklerle yüzleştiği gözlemlendi.

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

"Gazze Çığlıkları Sonunda Duyuldu"

Yücel, yaklaşık 8 aydır Gazze'de yaşanan zulüm ve soykırım iddialarına dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti. Bu süre zarfında İsrail ile ticaretin durdurulması çağrısında bulunan Yücel ve partisi, iktidar tarafından iftira atmak ve nifak çıkarmakla suçlanmıştı. Ancak seçimlerin ardından, iktidarın İsrail ile olan ticari ilişkilerinde önemli bir kısıtlamaya gittiği gözlemlendi. İsmail Yücel, bu adımın seçim kaybedildikten sonra atılmasını, iktidarın aslında İsrail ile ticaretin mümkün olduğunu ve istenildiğinde kısıtlanabileceğini kabul ettiğinin bir işareti olarak yorumladı.

Uluslararası Alanda Türkiye'nin Pozisyonu

Yücel'in belirttiğine göre, Gazze'deki duruma ilişkin Türkiye'deki tepkiler ve alınan önlemler, uluslararası alanda da karşılık buluyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, Gazze'deki Filistin halkına yönelik soykırım iddiaları nedeniyle İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanı'na dava açması, Türkiye'nin de benzer adımlar atması gerektiğini gösteriyor. Ancak Türkiye, bu konuda somut bir adım atmak yerine, 1 Nisan 2024'te düzenlenen bir kınama mitingi ile sınırlı kaldı.

İktidarın Algı Yönetimi ve Geç Gelen Teşekkür!

Seçim sonrasında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın koordinasyonu altında, iktidara yakın medya mecralarında Gazze ve Filistin'e yapılan yardımların ve korunan hakların ön plana çıkarıldığı bir algı operasyonu başlatıldı. Yücel, İsrail ile ticareti kısıtlama kararının 8 ay önce alınabilecekken neden bu kadar geç alındığını sorgularken, yine de insanlık adına bu adımı atan iktidara teşekkür ettiğini ifade etti.

Muhabir: Mustafa Düzenli