Hazırlık Maçında İlk 11’de Sahaya Çıktı, Asistiyle Dikkat Çekti

Sakaryaspor’un Katar temsilcisi Al Waab ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında, henüz 18 yaşındaki Ayberk Açıkgöz sergilediği performansla teknik heyetten tam not aldı. Maça sağ kanatta ilk 11’de başlayan genç oyuncu, 45 dakikalık süre boyunca etkili bir oyun ortaya koyarken, takımının ilk golünün asistini yaptı. Sakaryaspor mücadeleyi 4-1’lik galibiyetle tamamlarken, Ayberk performansıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı.


Futbol Yolculuğu Yahyakaptanspor’da Başladı

2007 doğumlu olan Ayberk Açıkgöz, futbola Kocaelispor’un eski kaptanı Faruk Sarman’ın başkanı olduğu Yahyakaptanspor altyapısında başladı. Burada ilk lisansını çıkaran genç yetenek, daha sonra Galatasaray ve Eyüpspor altyapılarında forma giyerek gelişimini sürdürdü. Ayberk, son olarak Sakaryaspor’a transfer olarak profesyonelliğe bir adım daha yaklaştı.


Profesyonel Sözleşme Yolda

Al Waab karşısındaki başarılı performansı sonrası, genç futbolcunun Sakaryaspor ile profesyonel sözleşme imzalaması bekleniyor. Kulüp yetkilileri ve teknik heyetin, oyuncunun fiziksel gelişimi ve saha içi disipliniyle ilgili olumlu görüş bildirdiği öğrenildi.


İlk Antrenörü Faruk Sarman’dan Gurur Paylaşımı

Ayberk’in futbol serüvenindeki ilk durağı olan Yahyakaptanspor’un başkanı Faruk Sarman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğrencisine olan gururunu dile getirdi:

“Elimde büyüyen, hiç yılmadan çalışan oyuncum 2007 doğumlu Ayberk Açıkgöz… Galatasaray, Eyüpspor ardından Sakaryaspor’a transfer oldu ve bugün Sakaryaspor hazırlık maçının ilk 11’inde yer buldu, gururum oldu. Rabbim yolunu, bahtını açık etsin inşallah evlat.”

Muhabir: Resul Özdil