Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Organizasyonu ile gerçekleşen “24. Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül töreni programının ikinci gününde, Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerlerine kültür gezisi düzenlendi.

Osmaniye’de aralıksız olarak düzenlenmekte olan “Ekmek ödüllü Şiir yarışması” ödül törenine katılanlar, etkinliğin ikinci gününde kültür gezisine katıldılar.

Düziçi Belediyesi’nin katkıları ile bu yılkı kültür gezisi Osmaniye’nin Düziçi ilçesine düzenlendi.

Osmaniye kent merkezinden Düziçi Belediyesi tarafından gönderilen bir araç ve rehber eşliğinde ilçeye hareket edildi.

Düziçi ilçesinde şiir yarışmasına katılan, ancak bir gün önceki ödül törenine gelemeyen Fatma Demir ile Düziçi Belediye binasında önünde buluşma gerçekleşti. Demir’in ödülü OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından takdim edilerek, başarı dileğinde bulunuldu.

Düziçi ilçesindeki ilk ziyaret Harun Reşit Kalesi oldu. Kültür gezisi için rehber olarak görevlendirilen Mustafa Sansar, Düziçi ilçesinin tarihinden başlamak üzere bilgilendirme yaptı. Harun Reşit kalesi gezilirken, kalenin tarihçesi hakkında bilgiler verildi.

Kale içi ve çevresinin gezilmesinin ardından, gezinin ikinci durağı Sabun Çayı vadisi oldu. Geziye katılanlar Sabun çayı boyunca 400 metrelik doğal güzellikleri yürüdükten sonra şelaleye ulaştılar. Şelale önünde bir süre dinlenilip fotoğrafların çekilmesinin ardından, çay molası verildi.

Geziye katılanlar çay molası sırasında şiirler okudu, birbirlerine kitaplar imzalayarak hediye ettiler.

Kültür gezisinin bundan sonraki durağı ise Düldül dağı eteklerinde kurulan teleferik tesisleri oldu. Düziçi Belediyesi tarafından yaptırılan teleferik tesislerinin tamamlandığı belirtilirken, her biri 8 kişilik toplam 44 adet kabinler incelendi, fotoğraflar çekildi.

Teleferik tesislerinin ardından bir sonraki durak ise Haruniye Kaplıcaları oldu. Haruniye kaplıca tesislerinin işletme sorunu nedeniyle çalışmadığı görülürken, Düziçi Belediyesi’nin Öğrenci yurdu tamamlanıncaya kadar Kaplıca tesislerine Üniversite öğrencilerini yerleştirdiği öğrenildi.

Üniversite öğrencilerinin yeme, yatma ve servis ücretlerinin Belediye tarafından karşılandığı ve Kablıca tesislerinin bu amaçla kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Kent merkezindeki lokantada yemek molasının ardından, Köy Enstitüsü müzesi ve diğer müzelerin gezilmesi programı ise pandemi nedeniyle kapalı olduğu için gezilemedi.

Gezinin son durağı ise ilçe girişindeki Atatürk Parkı oldu. Parktaki oturma grupları üzerinde şiirler okundu, Ozan Maranlı’nın bağlaması ile türkülerini seslendirerek duygulu anlar yaşandı.

Kültür gezisi saat:17.00’de Osmaniye kent merkezine geri dönüşle sona ererken, OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak Düziçi ilçesine düzenlenen kültür gezisinde katkıda bulunan Belediye Başkanı Dr. Alper Öner ve gezi rehberi Mustafa Sansar’a teşekkürlerini bildirdi. OŞYAD BASIN