Rusya’ya ait dört MiG-31 savaş uçağının Polonya hava sahasına yaklaşması, bölgede görev yapan Polonya ve Alman askeri birliklerini alarma geçirdi. NATO kaynakları tarafından doğrulanan olayda, Polonya hava savunma sistemleri ihlal üzerine otomatik olarak alarm verdi.

Ateş Savaşçıları Rüzgar Gibi1

Polonya Silahlı Kuvvetleri ile ülkede bulunan Alman birlikleri en yüksek alarm seviyesine geçerken, Ukrayna’ya askeri yardımların önemli bir bölümünün aktarıldığı Rzeszów bölgesinde konuşlandırılan Alman Patriot hava savunma bataryaları hızla aktif hale getirildi. Sistemler olası bir angajman için ateşlemeye hazır konuma getirildi. Almanya Hava Kuvvetleri personelinin de sürece müdahil olduğu bildirildi.

Esenyurt’ta Sokak Ortasında Silahlar Konuştu!
Esenyurt’ta Sokak Ortasında Silahlar Konuştu!
İçeriği Görüntüle

N A T O

Gizli kalan bir NATO yetkilisi, Rus savaş uçaklarının kısa süre sonra Polonya hava sahasından uzaklaştığını ifade etti. Olay, Doğu Avrupa’daki gerilimin yeniden tırmandığı bir dönemde gerçekleşmesiyle uluslararası kamuoyunda dikkat çekti.

Muhabir: Sude Nur Koç