İçerisinde nohut, döğme yeşil veya kuru fasulye, kabak, yeşil biber, soğan, sarmısak, nar ekşisi ve tuzun bulunduğu bu besin değeri yüksek çorba, Osmaniye mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba olarak tercih edilen Çakıldaklı Çorba, yöresel malzemelerin eşsiz uyumuyla damakları şenlendiriyor.

Zorkun Yaylası'nda Doğanın İhtişamı Zorkun Yaylası'nda Doğanın İhtişamı

Osmaniye'nin Geleneksel Lezzeti Çakıldaklı Çorba (2)Hazırlanışı ise oldukça basit; malzemeler kaynatılarak elde edilen çorbanın üstüne dilimlenmiş bir baş soğan, söğüş domates ve yeşil biber eklenerek tuzla lezzetlendiriliyor. Yufka ekmekle birlikte servis edilen bu lezzet, Osmaniye'nin yöresel tatlarının en özel örneklerinden biri olarak biliniyor.

Osmaniye'nin Geleneksel Lezzeti Çakıldaklı Çorba (1)Çakıldaklı Çorba, sadece bir yemek değil, aynı zamanda Osmaniye'nin kültürel mirasını da yansıtan önemli bir lezzet olarak yerel halkın ve ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Geleneksel Osmaniye mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Çakıldaklı Çorba, hem sağlık hem de lezzet arayanların tercihi olmaya devam ediyor.

Editör: Resul Özdil