Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 2025 yılında batık kredi hacmi bir önceki yıla göre yüzde 102 artışla 293 milyar TL’den 593 milyar TL’ye yükseldi. Böylece yalnızca bir yılda batık kredi miktarı tam 300 milyar TL arttı.

Osmaniyeliler İçin Emeklilere 11 Bin TL Destek Müjdesi
Osmaniyeliler İçin Emeklilere 11 Bin TL Destek Müjdesi
İçeriği Görüntüle

Banka Ucretlerine Zam Yagmuru Artik Bu Parayi Odeyeceksiniz 1738938827 846 Small

Bireysel kredilerde durum daha kritik. İhtiyaç kredilerinde batık oranı yüzde 5,22, bireysel kredi kartlarında ise yüzde 4,55 olarak kaydedildi. Ticari kredilerde bu oran yüzde 1,98’de kaldı. Bireysel kredilerdeki batık oranı, Osmaniyelilerin de gündeminde üst sıralarda yer aldı.

Türkiye'deki Banka Uygulamalarını Hedef Alan Bir Virüs Ortaya ÇıktıKOBİ kredilerinde batık oranı yüzde 3,18 ile son üç yılın zirvesine ulaşırken, konkordato ve iflas kararlarında da 2025 yılı rekor bir yıl oldu. Konkordato kapsamında mahkemelerin verdiği geçici mühlet kararları 2 bin 817’ye yükselirken, kesin mühlet kararları 1.708’e ulaştı. İflas kararları ise 247 olarak kaydedildi.

Gayrimenkul Yatirimi Banka FazileriSektörel bazda en fazla konkordato, 511 kararla inşaat sektöründe görüldü. Tekstil sektörü 380 kararla ikinci sırada yer alırken, metal sektörü 130 ve gıda sektörü 120 kararla takip edildi. Osmaniyeliler, özellikle inşaat ve KOBİ kredilerinde yaşanan sorunları yakından takip ediyor.

Uzmanlar, yüksek faiz ve gerileyen gelirlerin devam etmesi halinde batık kredi ve iflas risklerinin Osmaniye’de de artabileceğine dikkat çekiyor.

Muhabir: Resul Özdil