2025-2026 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri olan okul kıyafetleriyle ilgili son karar açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, serbest kıyafet uygulamasının sona erdiğini ve Osmaniyeli öğrenciler de dahil olmak üzere tüm Türkiye’de forma zorunluluğunun başladığını duyurdu.

Forma2

Yeni düzenlemeye göre formalar sade, ekonomik, kolay temin edilebilir olacak ve dört yıl boyunca değiştirilmeyecek. Okul aile birlikleri kıyafet satışı yapamayacak, veliler tek mağazaya yönlendirilemeyecek. Engelli öğrenciler için ise özel kıyafet düzenlemesi yapılacak.

📅 Okullar 8 Eylül’de açılacak, ilk ara tatil 10-14 Kasım, yarıyıl tatili 19-30 Ocak, ikinci ara tatil ise 16-20 Mart tarihleri arasında yapılacak. 2026 yaz tatili ise 19 Haziran’da başlayacak.

Muhabir: Öznur Atayeter