Osmaniye’de 27 Mayıs 2026 tarihli son deprem verileri yakından takip edildi. AFAD kayıtlarına göre kentte Sumbas merkezli iki küçük ölçekli deprem meydana geldi.

AFAD’ın son depremler listesinde yer alan bilgilere göre, 27 Mayıs saat 04.27’de Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde 0.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin derinliği 6.7 kilometre olarak açıklandı.

Osmaniye’de Vatandaşlara Uyarı: İstenmeyen SMS’lere Karşı Yeni Tedbir Yolda
Osmaniye’de Vatandaşlara Uyarı: İstenmeyen SMS’lere Karşı Yeni Tedbir Yolda
İçeriği Görüntüle

Bir diğer sarsıntı ise 26 Mayıs saat 16.18’de yine Sumbas ilçesinde meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 1.4, derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.

Bölgede Hareketlilik Sürüyor

Osmaniye’nin yanı sıra çevre iller Adana, Kahramanmaraş ve Hatay’da da gün içinde düşük büyüklükte sarsıntılar kayıtlara geçti. Uzmanlar, Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle bu tür küçük ölçekli hareketliliklerin sık görülebildiğini belirtiyor.

Son verilere göre Osmaniye’de can veya mal kaybına ilişkin olumsuz bir durum bildirilmedi.

AFAD ve Kandilli Takip Ediliyor

Vatandaşlar, güncel deprem bilgilerini AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin son depremler ekranlarından takip ediyor. Özellikle Osmaniye ve çevresinde yaşayanlar, küçük ölçekli sarsıntıların ardından “Az önce deprem mi oldu?” sorusuna yanıt arıyor.

Muhabir: Resul Özdil