Osmaniye Belediyesi tarafından belirlenen 2025 yılı kurbanlık fiyatları, özellikle toklu koyun için açıklanan 290 TL’lik kilogram fiyatı nedeniyle tartışma konusu oldu. Besiciler, farklı koyun ırklarının aynı fiyatla değerlendirilmesine tepki gösterdi.


Sarıbaş ve Kuyruksuz Irklar Aynı Fiyatta Olmamalı

Besiciler, Sarıbaş, Kuyruksuz, Kangal, Van Beyazı, Zom ve Mor koyun gibi ırkların et verimi ve piyasa değerinin farklı olduğuna dikkat çekerek, bu ırkların tek bir fiyat kategorisinde değerlendirilmesinin adil olmadığını belirtti.

“Yüksek et randımanına sahip özel ırklar, diğer toklu ırklarla aynı fiyattan satılamaz,” diyen besiciler, belediyeden yeni bir fiyat komisyonu oluşturulmasını talep etti.


Belediyeden Yeni Komisyon Sinyali

Alınan kulis bilgilerine göre, Osmaniye Belediyesi'nin tepkiler üzerine kurbanlık fiyatları için yeniden komisyon toplayacağı öğrenildi. Bu toplantıda sadece koyun değil, diğer büyükbaş ırklar için de fiyat güncellemeleri gündemde olacak.


KurbanBüyükbaş Hayvanlarda Irka Göre Fiyatlandırma Bekleniyor

Kurbanlık büyükbaş fiyatlarında da Yerli Dana, Angus, Limuzin, Simental ve Şarole gibi farklı ırklar arasında fiyat farkı olup olmayacağı merak konusu. Özellikle et verimi yüksek ırkların, yerli ırklardan ayrı bir kilogram fiyatı üzerinden satılması yönünde talepler olduğu belirtiliyor.

Belediyeye yakın kaynaklar, “Komisyon yeniden toplanacak ve fiyatlar güncellenebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Osmaniye’de Ev Hanımlarına 10 Bin TL Destek
Osmaniye’de Ev Hanımlarına 10 Bin TL Destek
İçeriği Görüntüle

Güncel Fiyatların Yakında Açıklanması Bekleniyor

Yeniden oluşturulacak komisyonun, kurban bayramına kısa süre kala kamuoyunu bilgilendirmesi ve güncel kilogram fiyatlarını açıklaması bekleniyor. Fiyatların güncellenmesiyle birlikte, hem besicilerin hem de vatandaşların daha sağlıklı bir piyasa ortamında kurbanlık alışverişi yapması hedefleniyor.

Muhabir: Resul Özdil