Deprem bölgesinde kiralık ev bulmanın zorluğunu dile getiren Koca, maddi sıkıntılarını ve yardım talebini kamuoyuna duyurdu.

Allianz Teknik ve TEGV "Bilinçli Adımlar, Güvenli Yarınlar" programını hayata geçiriyor Allianz Teknik ve TEGV "Bilinçli Adımlar, Güvenli Yarınlar" programını hayata geçiriyor

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (4)

Osmaniye'nin Fakıuşağı Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Koca, altı yıldır depremde hasar görmüş bir evde kiracı olarak yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Geçimini ev temizliği yaparak sağlayan Koca, ev sahibinin kiraya yüzde yüz zam yapmasının kendisini maddi olarak zor durumda bıraktığını ifade etti. Kirasının bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarıldığını dile getiren Koca, "Kiralar çok pahalı, bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum. Ev sahibim sürekli olarak benden çıkmamı istiyor. Maddi durumum kötü, yardım bekliyorum." dedi.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (5)

Koca, ev sahibinin annesinin geleceği gerekçesiyle kendisinden evi boşaltmasını istediğini ve hukuki süreç başlatacağını belirttiğini söyledi. "SSK'den önce kiraya yüzde 25 zam yapılırken, yeni sistemde yüzde 65 artış olduğunu" ifade eden Koca, bu durumun depremzede bir bölgede yaşayanlar için ek bir yük olduğunu vurguladı.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (6)

Osmaniye'de yaşanan bu durumun sosyal yardım kuruluşları ve ilgili merciler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirten Koca, maddi sıkıntı içindeki diğer vatandaşlar gibi kendisinin de desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Editör: Resul Özdil