Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak başkanlığında düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı, eğitim camiasını bir araya getirdi. Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

10112600 3-1Toplantının merkezinde, Türkiye'nin eğitim alanındaki geleceğine ışık tutan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ve yeni döneme ilişkin stratejik adımların belirlenmesi vardı. Müdür Albak'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya eğitim müfettişleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantı, ikinci dönemin değerlendirilmesiyle başlayıp, Haziran ve Eylül aylarındaki mesleki çalışmaların planlanması, Yaz DYK'ları, Yaz Okulları ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kursların değerlendirilmesiyle devam etti. Özellikle deprem döneminde öğrenci kazanımlarının değerlendirilmesi ve alınacak önlemler, öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonunu artıracak çalışma ve projeler üzerine detaylı görüşmeler yapıldı.

10112557 2Kayıt dönemlerinin optimize edilmesi, konteyner ve çadır kentlerin eğitim durumu, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin desteklenmesi gibi konular da toplantının gündemini oluşturdu. Tercih danışmanlığından özlük haklarına, halk eğitimi kurslarından sanal eğitim platformlarının yaygınlaştırılmasına kadar birçok konuda kararlar alındı.

KAPEM’de açılacak hızlandırılmış yaz kursları için kayıtlar başlıyor KAPEM’de açılacak hızlandırılmış yaz kursları için kayıtlar başlıyor

Toplantı, eğitim camiasının bir araya gelerek dilek ve temennilerini paylaşmasıyla sona erdi. Bu önemli buluşma, Osmaniye'nin eğitimdeki geleceğine dair stratejik bir adım olarak kaydedildi.

Editör: Aynur Çardak